Ansambl Projekt Lazarus na festivalu Ars organi Sisciae 2020.

Objavljeno: 10.06.2020.

Ansambl Projekt Lazarus nastupio je u nedjelju, 7. lipnja 2020. na festivalu „Ars organi Siscie“. Na koncertu održanom u crkvi sv. Marije Magdalene u Selima kod Siska, ansambl je pod umjetničkim vodstvom Franje Bilića prezentirao djela hrvatskih baroknih skladatelja prve polovine 17. stoljeća, s posebnim naglaskom na proslavu 400. obljetnice prvotiska zbirke moteta Ivana Lukačića „Sacrae cantiones“ tiskane u Veneciji 1620. godine.

Uz Lukačića, publika, koja se odazvala u sjajnom broju s obzirom na okolnosti uzrokovane pandemijom korona virusa, mogla je čuti i jedino sačuvano djelo Hvaranina Damjana Nembrija, zbirku psalama „Brevis et facilis psalmorum“ tiskanu 1641. u Veneciji te dva duhovna koncerta Riječanina Vinka Jelića iz zbirke „Parnassia militia“ (1622.).

Publika je svojom radosnom reakcijom i velikim aplauzom izmamila od izvođača i poseban dodatak: „K suncu prosi“ Rudolfa Matza, koju je s oduševljenjem prihvatila.

Koncert je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Prijenos koncerta uživo bio je omogućen na YouTube kanalu festivala, a snimku možete pogledati na poveznici: https://youtu.be/RvLHMUjtWI8